Op werkdagen voor 15:00u besteld = morgen in huis!
Welke Pokémon kaarten moet ik kopen?

Welke Pokémon kaarten moet ik kopen?

Welke Pokémon kaarten moet ik kopen?

Welke Pokémon kaarten moet ik kopen? Dit is een vraag die wij heel vaak horen. Graag helpen wij onze lezers met het vinden van het juiste antwoord op deze vraag; echter, deze vraag is niet heel gemakkelijk te beantwoorden. In dit artikel gaan we in op de ins- en outs van Pokémon verzamelen.

Laten we beginnen...


Sealed Collector of losse kaarten verzamelen?


Om te beginnen is er een verschil tussen losse kaarten kopen of producten netjes in hun seal bewaren. We spreken dan ook van verschillende soorten verzamelaars. Zo heb je de "Sealed Collectors". Dit zijn de verzamelaars die bijvoorbeeld Pokémon Booster Boxen kopen en deze netjes in een acryl case bewaren. Benieuwd waar je zo'n acryl case kan krijgen? Klik dan hier.

Deze "Sealed Collectors" gokken dus op een waardestijging van een ongeopende booster box.

Maar hoe zit dit dan?

Dit komt omdat een ongeopende boosterbox verzamelwaarde heeft voor mensen die van elke serie een ongeopende box bewaren, maar het heeft ook waarde voor mensen die de set compleet willen hebben en later nog booster boxen moeten open maken om zo de set compleet te krijgen. Naar gelang een set ouder wordt dan wordt deze exclusiever. Er zijn minder producten beschikbaar en daardoor zijn er ook steeds minder kaarten die op de markt verkocht worden en op de markt komen. Hierdoor stijgen de prijzen van de losse kaarten. Hoe duurder de losse kaarten in een set worden hoe duurder de sealed booster boxen worden, immers, als je een boosterbox open maakt en er zit bijvoorbeeld een dure Charizard kaart in van EUR 2.000, dan stijgt de basisprijs van de sealed box ook.

Oke duidelijk... maar wat zal ik nu doen dan?

Nu je een beetje de basis begrijpt van het verschil tussen een Sealed Collector en een losse kaarten verzamelaar kun je voor jezelf de keuze maken wat jij graag wilt. Maak jij al booster boxen open? Spaar jij al complete sets? Dan moet je daar vooral mee door gaan en er voor zorgen dat jij je sets compleet krijgt, immers, een complete set is meer waard dan een incomplete set.

Heb jij geen tijd om sets zelf bij elkaar te verzamelen of hier geen zin in maar je wilt wel graag Pokémon sealed producten bewaren omdat je het of mooi vind of je hoopt op een mooie stijging van jouw verzameling? Dan zijn ongeopende Pokémon producten het beste voor jouw verzameling. Let wel op: niet elk product is even populair en gemiddeld is een Booster Box een betere investering gebleken dan een Tin Box bijvoorbeeld. Je hebt ook nog collectors die losse pakjes verzamelen en je hebt collectors die enkel graded PSA/BSA kaarten verzamelen, maar hier komen we binnenkort op terug met een nieuwe blog post.

 

Hartelijk dank voor het lezen en GOTTA CATCH "EM ALL!

 

Producten

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.